Hvad er flexleasing?

I Danmark har vi besluttet os for at være et af verdens dyreste lande når det gælder bil køb. Det kan især være uoverkommeligt for dig som går og drømmer om en lækker luksus bil, netop grundet vores rekord høje registrerings afgift.

Flexleasing, splitleasing, releasing, mixleasing og privatleasing. Ja, vi forstår godt at hele billeasing universet kan være forvirrende med alle de forskellige betegnelser.

I nedenstående vil vi gøre dig klogere på hvad flexleasing er og hvad du skal være opmærksom på. Flexleasing er centrum her, men vil du læse om den præcise forskel imellem flexleasing og privat leasing, kan du læse her. 

Du har måske hørt om flexleasing, men er ikke på at det passer til dit behov og er måske heller ikke på at hvad det egentlig drejer sig om.

Deluxecar vil her nu give dig svaret på hvad flex leasing, hvordan det fungerer og hvad du skal være opmærksom på. 

 Så hvad er Flexleasing egentlig?

Flexleasing er en af mange nye måder at lease biler på. Som ved alt andet leasing så betaler du for den periode hvori du bruger bilen. Du betaler heller ikke den fulde registreringsafgift på 180%.

Derfor er flexleasing som oftest henvendt til dem som altid har drømt om en lækker luksus bil til mere lukrativ pris.

 Hvad betaler jeg ved flexleasing?

Når du flexleaser din bil så betaler du ikke den traditionelle registreringsafgift på 180% ved indregistrering. Du betaler i stedet en vis procent i af registreringsafgiften som er delt op i rater fordelt ud over den periode du lejer bilen. Din registreringsafgift beregnes blandt ud fra bilens alder og du opnår den laveste registreringsafgift på biler som er mere end 3 år gamle.

Hvordan fungerer flexleasing i praksis?

Bilkøbet bliver lavet af leasingfirmaet, af den bil du foretrækker som kunde. Det er derfor leasingselskaber der reelt står som ejer af bilen, selvom du har retten til brugen af den.

Du vil som leasingtager bliver registreret som bruger af bilen og registreringsafgiften vil blive afregnet hver måned. I modsætning til almindelige bilkøb, hvor der skal betales registreringsafgift årligt. Det understøtter den økonomiske fordel der kan være ved flexleasing.

Når leasingaftalen udløber vil der ikke længere være hverken udgifter til registreringsafgift eller staten. Du kan som leasingtager så vælge at forny flexleasing aftalen, eller lade leasingfirmaet sælge bilen selv.

 Hvem ejer bilen når jeg flexleaser?

Som tidligere nævnt er det leasingfirmaet som ejer bilen. Det er faktisk ikke tilladt for privatpersoner at eje biler som flexleases. Dit leasing selsskab ønsker naturligvis at afdække det finansielle underskud de har lagt ud for at kunne udleje bilen til dig.

Flexleasing minder på nogen måder om et lån og du vil skulle betale en samlet ydelse per måned som består af afdrag på registreringsafgiften samt eventuelle renter til leasingselsskabet.

 Flex leasing og restværdi?

Restværdi er den værdi som bilen forventes at haves når din leasing periode ophører. Det er dit leasing selsskab som tager en beslutning om bilens restværdi. I din restværdi vil der altid være en afskrivning medregnet, idet bilen i takt med tiden falder i værdi.

 Hvad gør jeg når min flexleasing periode ophører?

Når leasingaftalen udløber vil der ikke længere være hverken udgifter til registreringsafgift eller staten. Du kan som leasingtager vælge at forny flexleasing aftalen, eller lade leasingfirmaet sælge bilen selv.

Det er værd at bemærke, at ved en ny kontrakt med firmaet vil der ske nye beregninger af afgiften, som vil falde da bilens værdi er tilsvarende. Som kunde vil du altså opleve en billigere leasingydelse over tid.

 Hvad er fordelene ved flexleasing?

Du har først og fremmest langt mindre kapital binding ved flexleasing sammenlignet med køb. Dit værditab på bilen vil også være lavere idet dit procentvise værditab sker af et mindre beløb. Du betaler som nævnt ikke den fulde registreringsafgift på 180%.

Sidst men ikke mindst kan du sælge din bil på et langt større marked udover DK’s grænser, idet du ikke har betalt registreringsafgift.

• Mindre kapital binding for din luksus bil
• Lavere værditab over tid sammenlignet med bil køb
• Bilen kan sælges på et langt større marked udover DK’s grænser

 

Flex leasing opsummeret:

1. Du betaler ikke den fulde registreringsafgift og har mindre kapital binding.

2. Mulighed for at flexlease din luksus drømme med lavere kapital. Du betaler i stedet en procentvis af registreringsafgift i den periode hvor du lejer bilen

3. Lavere værditab over tid sammenlignet med bilkøb

4. Din bil kan sælges på et langt større marked fordi du ikke har betalt registreringsafgift

5. Dit leasing firma ejer bilen men lejer den ud til dig

 

Efter at din flex leasings periode ophører så har du mulighed for at:

For at købe din bil fri

Forny din aftale som oftest til en lavere pris

Vælge at lade leasing firmaet overtage bilen

Har du yderligere spørgsmål til flexleasing og hele processen så er du mere end velkommen til indtaste dit telefon nummer og du vil blive ringet og få professionel rådgivning til dit direkte behov.

 

Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

 

Summary
Hvad er Flexleasing?
Article Name
Hvad er Flexleasing?
Description
Flexleasing er nyere form for leasing aftale, hvor du leaser bilen med faste udgifter og har mulighed for at frikøbe bilen ved endt leasing.
Author
Publisher Name
Deluxe Car
Publisher Logo