FAQs

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er det populære udtryk for leasing med periodevis betalt registreringsafgift. Udtrykket betyder at man som privatperson eller virksomhed indgår en leasingkontrakt med et leasingselskab. Leasingtager har brugsretten over bilen mens leasingselskabet i hele perioden er ejer af bilen.

Hvad er fordelen ved flexleasing?

En af de fordele ved flexleasing er den mindre finansiering man som leasingtager skal forrente sammenlignet med et køb af en tilsvarende bil med afgift.

Udover den lavere renteudgift vil det være nemmere at sælge en bil uden registreringsafgift efter endt leasingperiode end en tilsvarende bil med fuld dansk registreringsafgift. For det første er der langt flere mulige købere idet man kan sælge bilen til såvel private samt bilforhandlere i hele Europa og for det andet vil en evt. nedsættelse af udbudsprisen mærkes meget mere krone for krone på en bil uden afgift end for en bil med Dansk afgift. Sætter man eksempelvis en bil til salg for 600.000 kr. inkl. afgift og sætter så prisen ned med 50.000 kr. Vil dette ikke have så stor effekt som hvis man sætter den samme bil til salg for 200.000 excl. afgift og derefter sætter den de samme 50.000 kr. ned. Dvs. at det noget lettere at minimere sit tab på bilen i en salgssituation uden afgift end med afgift.

Billigere forsikring. Deluxecar har indgået samarbejde med nogle forsikringsselskaber om gunstig forsikring det er derfor muligt for vores kunder at forsikre til langt billigere vilkår end under normale omstændigheder.

Hvornår kan flexleasing betale sig?

Jo dyrere bilen er, jo bedre kan flexleasing betale sig. Det betyder imidlertid ikke at det ikke kan svare sig at flexlease billigere biler, det vil alt sammen afhænge af den individuelle bil. Som en tommelfingerregel kan man gå ud fra at det vil være billigere at lease end at købe en bil hvis denne afskriver mere end 25% på en treårig periode, dette vil være gældende for de fleste biler nyere under 5 år.

Kan jeg flexlease motorcykler?

Ja. Motorcykler kan med fordel flexleases. Her kan en årrække med fornyede leasingkontrakter af f.eks. 4 måneders varighed og stilstand resten af

 

året være en meget attraktiv løsning.

Kan jeg selv levere bilen?

Der er ingen problemer i, at du selv finder din bil. Vi køber bilen af dig og leaser den tilbage til dig.

Er forsikring inkluderet i flexleasing?

Når du flexleaser hos Deluxecar bliver du tilbudt en forsikring hos Codan eller TopDanmark. Denne forsikring er som regel billigere end hvis du købte en tilsvarende bil og forsikrede den selv. Eneste betingelse er at du har kørt skadesfrit i 3 år.

Hvem hæfter for skader eller tyveri?

Du hæfter selv for eventuelle skader i de perioder du har bilen i din varetægt. Forsikrings vilkårene svarer til en helt almindelig kaskoforsikring.

Hvad sker det hvis leasingselskabet går konkurs?

Hvis leasingselskabet går konkurs vil det sandsynligvis ikke komme til at betyde noget for dig og din leasingkontrakt. Kurator, det er den advokat som bliver udpeget til at drive virksomheden videre til den kan afsluttes, vil skulle sikre sig at virksomhedens aktiver bliver forvaltet bedst muligt. Dette vil betyde at de enkelte kontrakter kan løbe færdige til deres udløbstid. Ved endt leasingperiode vil du så kunne lease en anden bil ved et nyt leasingselskab. Princippet vil være det samme som hvis den bank går konkurs hvor du evt. vælger at have et billån ved køb af bil.

Kan jeg opsige leasingaftalen?

Leasingaftalen kan til enhver tid opsiges af fra begge parter med 2 md varsel

 

Har du ikke fået svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at ringe på +45 20 96 61 63 eller kontakt os her.